ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Στο www.workplaces.gr παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με σεβασμό στην ιδιωτική ζωή και το απόρρητο της επικοινωνίας, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για το σκοπό αυτό και τηρώντας το ισχύον ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως ενδεικτικά τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αρ. (ΕΕ) 679/2016 (στο εξής «ΓΚΠΔ»).

Παρακαλούμε να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (στο εξής χάριν συντομίας «Πολιτική») η οποία περιγράφει αναλυτικά πως γίνεται η νόμιμη και ασφαλής επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τον δικτυακό αυτό τόπο.

Η  Πολιτική αφορά όσους επισκέπτονται ή πλοηγούνται στο www.workplaces.gr, πραγματοποιούν εγγραφή χρήστη, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του για την αναζήτηση ειδικών σε διάφορες κατηγορίες τεχνικών εργασιών, συμπληρώνουν τις φόρμες που είναι αναρτημένες σε αυτό, αλληλοεπιδρούν με κάθε τρόπο με  την Εταιρεία στα κοινωνικά της δίκτυα (socialnetworks), εγγράφονται στη λίστα παραληπτών των ενημερωτικών δελτίων του ιστοτόπου (newsletters) κ.ο.κ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι η Μαρία Πανέλα του Εμμανουήλ (στο εξής «Εταιρεία»), τηλ. (+30) 2310 326321, e-mail: maria@workplaces.gr

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο δικτυακός τόπος www.workplaces.gr ενδέχεται να συλλέξει κατά την παροχή των υπηρεσιών του αναφορικά με την αναζήτηση ειδικών σε διάφορες κατηγορίες σχεδιασμού, μελέτης τεχνικών εργασιών, τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα:

  • Για την εγγραφή χρήστη στον ιστότοπο θα επεξεργαστούμε :  Όνομα, επώνυμο, e-mail, τηλέφωνο, κωδικό (password).
  • Για τη σύνδεση  του χρήστη : το μοναδικό όνομα χρήστη (username) και κωδικό πρόσβασης (password).
  • Για την εγγραφή επαγγελματια μέσω της συμπλήρωσης της φόρμας «add listing» : όνομα, επώνυμο, e-mail, τηλέφωνο, περιοχή, διεύθυνση, ειδικότητα, ΑΦΜ
  • Για να επικοινωνήσετε με το www.workplaces.gr μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας συλλέγουμε  και επεξεργαζόμαστε : το ονοματεπώνυμο που μας δηλώνετε, το τηλέφωνο, το e-mail σας, την ταχυδρομική διεύθυνση και την πόλη,  καθώς και τις πληροφορίες που καταχωρείτε εκουσίως στο σχετικό πλαίσιο (περιεχόμενο μηνύματος).
  • Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας «ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ» : το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ώρες επικοινωνίας, email, αρχεία που αναρτάτε, κατηγορίες εργασίας, κατάσταση, χρόνος υλοποίησης, εκτίμηση κόστους, περιοχή, Τ.Κ. και περιγραφή εργασίας εντός της φόρμας.
  • Κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς, σελίδες και κανάλια του www.workplaces.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν ακολουθείτε τους λογαριασμούς αυτούς, εγγράφεστε ή επικοινωνείτε μαζί μας, υποβάλετε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις και έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε : όνομα προφίλ, φωτογραφία, σχόλια, τηλέφωνο, e-mail, πληροφορίες που μας κοινοποιείτε.

ΝΟΜΙΜΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

– Η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν συγκατάθεσής σας, όταν σας ζητά να δηλώσετε αν συναινείτε στην επεξεργασία ή όταν συμπληρώνεται εκούσια σχετικές φόρμες επικοινωνίας.

– Σε κάθε περίπτωση που επικοινωνείτε μαζί μας για να ενημερωθείτε για προϊόντα και υπηρεσίες της Εταιρείας, νομίμως επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας στο πλαίσιο του προσυμβατικού σταδίου.

-Επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να παρέχουμε τις υπηρεσίες που επιλέγετε αναφορικά με την αναζήτηση ειδικευμένων επαγγελματιών για τον σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή επαγγελματικών χώρων.

– Επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία, όπως για σκοπούς ελέγχου της νόμιμης χρήσης των υπηρεσιών μας, επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας των χρηστών, λήψης αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, προωθητικές ενέργειες, διεξαγωγή ερευνών ικανοποίησης πελατών

— Επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για να εκπληρώσουμε νόμιμες υποχρεώσεις μας, όπως φορολογικές, λογιστικές.

ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε κατά τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη στον ιστότοπο www.workplaces.gr για την εγγραφή σας και την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών που ο ιστότοπος προσφέρει
  • Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας ή μέσω e-mail, τηλεφώνου, socialmedia ώστε να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις και παράπονα που υποβάλετε και να σας προσφέρουμε υποστήριξη για τις υπηρεσίες μας. Ομοίως, προσωπικά σας δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις που υποβάλετε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς, σελίδες και κανάλια του www.workplaces.gr στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης 
  • Η Εταιρεία, μπορεί, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για σκοπούς έρευνας της αγοράς και μάρκετινγκ, καθώς και για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της Εταιρείας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνικές πληροφορίες που συλλέγει από τη δραστηριότητα του χρήστη στο διαδίκτυο για τη λειτουργία και την προστασία του ιστοτόπου από επιθέσεις και κατάχρηση, καθώς και κατόπιν ανωνυμοποίησης για στατιστικούς σκοπούς.
  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την πλοήγηση στον ιστότοπό μας και για τη χρήση των υπηρεσιών του.
  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται μη-προσωποποιημένες πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση GoogleAnalytics, ώστε να σας προβάλει στο διαδίκτυο διαφημίσεις των προϊόντων της
  • Κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία η Εταιρεία, δύναται να σας αποστείλει ενημερωτικά δελτία (newsletters) κατόπιν συναλλαγής σας με την Εταιρεία, σας παρέχεται, δε, η δυνατότητα να αντιτάσσεστε στην αποστολή, με εύκολο τρόπο και δωρεάν. Εφόσον εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας μας επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα (ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο) που μας παρέχετε για να σας αποστείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με υπηρεσίες και τα νέα της Εταιρείας. Έχετε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε την αυτόματη διαγραφή σας από τη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να σας παρέχουμε πλήρη πληροφόρηση για τα δικαιώματά σας αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται ειδικά στον ΓΚΠΔ.

Συγκεκριμένα μπορείτε να ασκήσετε τα ακόλουθα δικαιώματα :

  1. ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.
  2. πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα.
  3. διόρθωσης των τυχόν ανακριβών προσωπικών δεδομένων καθώς και συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων τους.
  4. διαγραφής των προσωπικών δεδομένων διότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς επεξεργασίας ή ανακλήθηκε η συγκατάθεση επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία χωρίς να συντρέχει άλλη νόμιμη βάση επεξεργασίας ή τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε παράνομη επεξεργασία.
  5. περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, αν αμφισβητούν την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή θεωρούν την επεξεργασία παράνομη ή χρειάζονται τα δεδομένα για την υποστήριξη νομικών αξιώσεων και η Εταιρεία δεν τα χρειάζεται πια ή όταν εκφράζουν αντιρρήσεις για την επεξεργασία.

Σε περίπτωση άσκησης των δικαιωμάτων διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων, τα σχετικά αιτήματα θα διαβιβάζονται και στους τυχόν τρίτους αποδέκτες στους οποίους τα δεδομένα αυτά γνωστοποιήθηκαν στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών μας.

  1. φορητότητας, δηλαδή να λήψης των προσωπικών δεδομένων σε κοινώς αναγνώσιμο μορφότυπο ή/και διαβίβασης των δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  2. εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων υπό τις οριζόμενες στον ΓΚΠΔ προϋποθέσεις.
  1. να μην υπόκεινται τα υποκείμενα των δεδομένων σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που τα αφορούν ή τα επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο.

Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή που δώσατε για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, χωρίς η ανάκληση αυτή να θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που προηγήθηκε της ανάκλησης. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχεται προς εσάς.

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να στείλετε ταχυδρομική επιστολή (συστημένη) στην Εταιρεία «Μαρία Ε. Πανέλα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Ερμή, αριθ. 13, Τ.Κ. 55535  ή e-mail στο support@workplaces.gr

Η Εταιρεία θα απαντήσει εγγράφως (e-mail ή ταχυδρομική επιστολή) εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατόπιν του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Η Εταιρεία ενημερώνει το υποκείμενο των δεδομένων για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα και απλά με την Εταιρεία μας στο e-mail: support@workplaces.grκ αι στο τηλ. 2310 326321 για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα. Η Εταιρεία μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σας εξυπηρετήσει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, εάν δεν μείνετε ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτησή μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία μπορείτε να υποβάλετε και σχετική καταγγελία στα ακόλουθα στοιχεία: www.dpa.gr, Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 210 6475600, fax: +30 2106475628, e-mail: contact@dpa.gr.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Εταιρεία μπορεί να διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα στους εξής :

-Σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες εταιρείες, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, όπως παρόχους υπηρεσιών δικτύων δεδομένων για τη διασύνδεση των υποδομών της με το διαδίκτυο, οι οποίοι ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της, φέρουν την προβλεπόμενη στον ΓΚΠΔ ευθύνη και παρέχουν διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία να είναι νόμιμη.

-Επίσης, μη-προσωποποιημένη πληροφόρηση, σε παρόχους υπηρεσιών ανάλυσης και μέτρησης επιδόσεων της ιστοσελίδας, όπως η Google.

-Σε αστυνομικές αρχές, διοικητικές, δικαστικές βάσει νόμου, εντολής ή δικαστικής απόφασης.

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για περιορισμένο διάστημα, ανάλογα με το σκοπό της εκάστοτε επεξεργασίας, με το πέρας του οποίου διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας.

Συγκεκριμένα, εφόσον δεν υφίσταται άλλος νόμιμος λόγος διατήρησης των δεδομένων και για όσο χρονικό διάστημα διατηρείτε την εγγραφή σας:

– Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της εγγραφής σας στις αντίστοιχες φόρμες για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

-Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο www.workplaces.gr καθώς και μέσω οποιουδήποτε άλλου τρόπου επικοινωνίας με την Εταιρεία, για χρονικό διάστημα δύο ετών από την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μας.

– Διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω των λογαριασμών του www.workplaces.gr στα socialmedia (facebook, twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest, YouTube, για όσο χρόνο συνδέεστε με οποιονδήποτε τρόπο με τους λογαριασμούς αυτούς.

-Σε περίπτωση που ζητηθεί η διαγραφή του λογαριασμού ή των στοιχείων του χρήστη και  δεν εκκρεμεί νόμιμος λόγος διατήρησης, όπως δικαστική ή άλλη αμφισβήτηση ή έννομο συμφέρον που να απορρέει από τη χρήση υπηρεσιών, τα δεδομένα θα διαγράφονται το συντομότερο δυνατόν.

Ο χρόνος που τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από την Εταιρεία μας καθορίζεται προσθέτως από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις (φορολογική, λογιστική κ.ο.κ.).

Εφόσον υπάρχουν νομικές αξιώσεις, η Εταιρεία δύναται να τηρεί τα προσωπικά δεδομένα μέχρι τη συμπλήρωση του κατά το νόμο απαιτούμενου χρόνου παραγραφής των αξιώσεων.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Η Εταιρεία δεν παρέχει υπηρεσίες απευθείας σε ανηλίκους, κατά συνέπεια δεν επεξεργάζεται εν γνώση της προσωπικά δεδομένα ανηλίκων.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Εταιρεία λαμβάνει  κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να αποτρέψει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, να εξασφαλίσει την ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των δεδομένων, όπως τα αναγκαία μέτρα ψηφιακής ασφάλειας δεδομένων, τα κατάλληλα antivirus, firewall και το πιστοποιητικό SSL.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα μέρη καταβάλουν προσπάθεια φιλικής επίλυσης της διαφοράς που τυχόν θα προκύψει από την παρούσα.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η φιλική διευθέτηση, κάθε αμφισβήτηση ή αξίωση σχετικά με τον παρόντα δικτυακό τόπο, θα υπόκειται στις διατάξεις του ελληνικού δικαίου και αρμόδια για την επίλυση ορίζονται τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η Εταιρεία μπορεί οποτεδήποτε, κατά την κρίση της, να τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική, ώστε να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στη λειτουργία του ιστοτόπου, στις υπηρεσίες που προσφέρει και στις νομοθετικές διατάξεις.

Παρακαλείστε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα για να ενημερώνεστε για τις τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής